Xavi: Flatcoat Arwen’s Frost

Åben A Danmark

Med väldigt kort varsel fick vi en plats på Åben A på Espe gods, Själland den 11 december. Var reserv och hade slagit ur hågen att jag skulle komma med. I efterhand var det riktig bra att få platsen så sent för då fanns det inte så mycket att göra åt saken, typ som att idiotträna något i sista minuten.

Gisela och jag åkte iväg fredag em och mötte sedan upp Pär hemma hos Karin i Malmö. Vi blev bjudna på en underbar middag och väldigt trevligt sällskap hemma hos Kristin och sedan även sovplats. Tack SÅ mycket. Det var jättetrevligt.

På morgonen gick vi upp i ottan, blev återigen servade frukost av Kristin och sen begav vi oss vidare mot Espe gods på Själland.

Väl framme, anmälde vi oss och värmde upp Kells, Bikki och Xavi. Jag gick lite fotgående, gjorde några enkla dirigeringar och lite stop och sen var det bara att hoppa in i bilen som skulle ta oss ut till första såten.

Fasanerna flög fint på första såten men det blev ändå ingen apport till oss. Xavi fick bara sitta stilla på första såten och gjorde som tur var det perfekt. De fåglar som fälldes hämtades in av de övriga 9 tävlandena.Koppel på och tillbaka till bilen. Nervöst... men Xavi kändes samlad.

På såt två stod vi återigen på ett stort fält. Här fick Xavi ganska direkt en markering ca 30 m ut på fältet. Sen väntan och sen fick han efter, som kändes som en evighet, skickas på ett litet sök på sidan av en väg. Där svänger han ut på fältet för at hämta en av alla de fåglar han sett falla, får kalla in och skicka om och då hittar han fågeln i området ganska snabbt.

Under dagen springer det upp harar och rådjur vilket gör att man får upp hjärtat i halsgropen men han sitter still. Puh!

På såt 3 blir det återigen ingen fågel för Xavi. Sitta stilla och vääääänta....

Såt 4  ger oss markering under drevet och en dirigering rakt ut på ett fält efter att drevet är färdigt. Här får jag blåsa en del, mmm, men till slut får han in fasanen som ligger mitt på fältet. ( ca 100 m)

Lunch, vi är så trötta och sover lite i bilen. Det blåser så kallt också. Eftersom vi bara fått 4 fåglar i vårt gäng så blir det en såt till för vår domare. Återigen ett fält och vi står och ser måga fasaner falla. Efter att drevet är slut får vi anvisning om att hämta en fågel i en skogsridå. Jag skickar ut på sök men Xavi vill bara ut på fältet och hämta de som ramlat där. Får VERKLIGEN övertyga honom att gå in i området men när jag väl får ut honom så kommer han snart med en skammad tupp. Skönt men inte något distinkt arbete precis. 

Hem med bilen till samlingsplatsen och sen väntan igen. Väl på paraden får jag äntligen veta:

401F2D10-0672-49D2-972A-F8BCB8EF5A31

Vi fick ett 1:a pris. Trots önskan om mer distinkt arbete på någon apport så är han lugn och stadig och arbetar tillsammans med sin förare och bärgar de vilt som anvisats. Yippie!

Tack Gisela och Pär för trevligt sällskap!


RIP Messi

F0365A4C-B338-4942-AE4F-0013C4C25ACF

Så oerhört jobbigt och det känns så fruktansvärt tomt.

Vår älskade Messi fick somna in 28/11 efter en kort tids sjukdom. En tumör i mjälten hittades och vid operationen hittade man tyvärr metastaser i levern och vi fick därmed låta vår älskade Messi somna in. 

Vi har varit med om så många saker tillsammans: resor, jakter, tävlingar och fjällvandringar. Du var pigg in i det sista och krönte din tävlingskarriär med en tredjeplats i veteranklass på FM 2019. Så fantastiskt kul!!!

Men till största delen var du den perfekta familjehunden som tog allt med ro och så mycket kärlek. 

Vila i frid älskade Messi, du fattas oss!

DSC_0154 Messi juli10


Sommarträffen

96A80DC9-5372-4FA2-BB31-62AB41CB4A75

2E451819-D111-4967-84FC-D592A72D0292

 

837C99A7-2EB5-427A-8AFF-F80436BAB2D3

I helgen blev Xavi 4a bästa hane samt BIM jaktmeriterad på FRK Smålands inofficiella utställning. Söndagens wt var roligt men prestationen var väl inte vår bästa...... Messi fick starta i ökl som genrep inför veteranklass på FM och fick 75 p. Bra gjort av den gamle då vi ändå tappade 8 poäng på att jag gjorde ett gravt fel på en station.🙈

Som alltid är Sommarträffen så himla väl arrangerad och man får träffa alla roliga människor och duktiga hundar. Ses nästa år!

 

 


Wt Långfredagen

Vi körde till Susegården utanför Halmstad för att starta i elitklass på wt för första gången jag och Xavi. Många hundar var anmälda, drygt 60 i både Nkl och ökl och runt 20 i Ekl. Första stationen var en enkelmarkering och där fick vi 17 p. Andra stationen nollade vi. En markering ut på öppet fält men man skulle dirigera 45 grader över fältet, över en väg och 10 meter längre in i snåret. Blev för många blås så valde själv att kalla in. Station 3 fick vi 16 p. En dubbelmarkering där endast set först kastade skulle in. Sen en dirigering ut på fält i en ganska snäv vinkel från markering 2.

Station 4 var en dirigering i björkskog, 17 p.

Station 5 enkelmarkering i skog. Men innan den skulle in skulle man stanna hunden på halva vägen och ta in en dold apport. Sen hämta markeringen. 18 p

Så debuten slutade med 68 p med en nolla. 4 bra stdtiner och 1 jättedålig. 


Roadtrip Odense 5-7/4

Vilken helg! Vackert väder, trevligt sällskap och duktiga hundar.

I fredags drog Hans, jag och Ulrika iväg mot Fyn med Xavi, Ipa och Fokus i baksätet. Väl i Danmark plockade vi upp Ilon som varit på parningsresa hos kennel Durins. 

På lördagen var det Markpröve B för oss alla. Fokus var först ut i gänget och gjorde ett lysande arbete och belönades med ett 1a pris I Begynnerklass. Provet  startade med en markering (duva)på vatten, sen en 20 meter lång transport. Sen en enkelmarkering i skog. Vända upp mot söket och plocka in 4 vilt varav en skulle vara en stor vitfläckig kanin. Sen en enkelmarkering till. 

Sen var det Hans och min tur i Åben. Man gick en och en och provet började med en lång enkelmarkering ner mot en sänka (ca 75 m), sen transport mot vattnet ca 25 m där det kom en enkelmarkering (75 m). Det kom ett skott när hunden var på väg in. Hunden skulle sedan dirigeras förbi markeringspunkten i samma linje upp på land och hämta en and (ca 90 m). Transport mot dubbelmarkeringen ca 20 m. Dubbelmarkeringen (ca 75 m) var ut mot högt gräs utan stor vegetation att ta sikte mot. Sen koppel på och vänta in en parkamrat som man skulle göra parsöket med. Då ställde domaren upp paret brevid varandra och sen gick man en liten walk up på 20 m mot sökområdet. Varje hund fick hämta ett vilt och efter det så skickades de samtidigt. De skulle hämta 3 vilt var i ett ganska långsmalt område utmed vatten där inget vilt låg i vattnet. Sen slut och koppel på.

Xavi var grym och gjorde ett riktigt bra arbete och belönades med ett 1a pris. Helt överlycklig!!!! Nu tävlar vi i elitklass.  

E9F38EFC-3BA1-405C-A2B2-4A26D83AA569    0E9C40AF-5240-4426-880C-75C5AFC1024E

Vid prisutdelningen blev vi ännu gladare då det visade sig att Xavi blev dagens BÄSTA Åbenhund!!!!! Så kul och fina priser fick vi. Även Ulrika och Fokus blev utsedda till dagens vinnare i Begynnerklass och således BÄSTA hund. WoooW!

Efter en trevlig kväll med god mat  och firande tog vi sats mot en dag i utställningsringen. Där fick Fokus excellent och kom 2a i mellanklasse med CK, Xavi fick excellent i Bruksklass och Ipa Very good i Bruksklass. Fokus var så nära att ta certet då ingen placerad hund i bästa hane hade jaktmerit men precis på målsnöret så gick det till vinnaren i Bruksklass. I Danmark måste man ha jaktmerit för att kunna få certet, bra.  Lyxigt att få kritiken direkt i telefonen och även kunna se de andra hundarnas kritiker. Solen sken från klarblå himmel, underbart. 

Kritik til hund Se26332/2015: very sound and typical Black with lovely head and expression, clean outline and firm top line, shown in hard condition with well muscled hind quarters, at the moment a bit lacking in coat but this does not detract from the overall Picture, 

Visad i hård kondition.... kan man väl stå ut med😏😁

 

Resan hem gick lätt efter en så lyckad helg. Tack till Randi, kennel Durins för trevligt sällskap hela helgen och goda mackor, översättningar av språket när vi behövde det och härligt sällskap. Grattis också till Pondus (Fokus bror) andra 1a i Begynnerklass.

En underbar helg helt enkelt.


Sorg

Idag fick tyvärr den svarta lilla hanen somna in. Han kämpade tappert och allt gjordes för att han skulle få leva men ibland vill naturen något annat. Sov gott lilleman.❤️ Däremot kan man glädjas åt de andra pigga , välmående valparna, så fina där de ligger i alla färger o valplådan.

Idag har vi tränat med vilt inför de kommande jaktproven. Mycket att träna på och idag fick Xavi hämta i vatten för första gången i Vår. Nu kör vi!RSS
Antal inlägg: 904

Namn: Tintin
Tidpunkt: 2019-10-22 13:34
Hoppas du och dina hundar mår.

Namn: Inger och Jazz
Tidpunkt: 2019-04-15 15:58
Stort grattis från mig och Xavis son Jazz

Namn: Dzierslaw
Hemsida: http://opelzabudowy.pl
Tidpunkt: 2018-08-07 17:04
Keep up the good work

Namn: Tindra Vrigstad
Tidpunkt: 2016-11-23 14:13
Dina hundar är söta

Namn: Tindra stork
Tidpunkt: 2016-11-23 14:11
❤️❤️❤️❤️Du är värdens bästa lärare i Vrigstad skola Ellebellebi❤️❤️❤️❤️

Namn: Ing-Mari
Hemsida: http://www.avkopplat.se
Tidpunkt: 2015-01-21 12:31
Hejhej!
Slank in och hoppades mötas av söta valpbilder....men jag gör ett nytt försök snart igen
Kram

Namn: Mia o Vera
Tidpunkt: 2014-01-05 21:11
Grattis i efterskott å god fortsättning. De där glasögonen klär dig

Namn: Rebecca
Hemsida: http://www.treasure.hundpoolen.se
Tidpunkt: 2013-12-11 22:26
Hej!!
Fin hemsida du har
Grattis till 2:a priset i LK med även om det inte är detta man strävar efter, vet precis hur det är ibland!! Hoppas vi ses på ngn träning framöver, tränar ni mkt iMoheda på söndagar?//kram

Namn: Ing-Mari
Hemsida: http://www.avkopplat.se
Tidpunkt: 2013-10-31 13:45
Tjingeling!
Tack för senast! Hade sån grym träningsvärk i lördags, och det var ju ändå inte SÅ lång stund vi höll på :-)
Låter ju toppen med fasanjakten! Själv har jag en jakt inbokad nästa vecka, men är inte helt hundra på att jag kommer iväg på den. VILL, VILL, VILL, så jag hoppas....
Vi hörs!
Kram

Namn: wivi
Hemsida: http://svartatassar.blogspot.com
Tidpunkt: 2013-10-22 13:52
Hej! vilken förändring..lite rosa i allt svart har läst lite va duktiga ni är
Ha en bra dag
kram

Namn: Ing-Mari
Hemsida: http://www.avkopplat.se
Tidpunkt: 2013-08-14 09:21
Hejhej!
Grattis till ett riktigt fint resultat på FM!!
Vi får försöka få till en träningtillsammans snart :-)

Kram

Namn: Rita Tesaker
Hemsida: http://www.polarcircus.no
Tidpunkt: 2012-10-28 18:17
Hvilken bra kombinasjon vi gjoqtde i 2008 ;-)
2 hunder til premiering på dagens elite-prøve kan vi være stolte over!

Namn: Helene, Wallander & Beck
Hemsida: http://stadsflattarna.blogspot.se
Tidpunkt: 2012-09-09 21:35
Stort GRATTIS till ännu en guldklimp!
Mysigt att få gå hemma igen... hoppas det dröjer lite till innan den riktiga hösten infinner sig.
Må så gott med alla dina fina grabbar!
Kramizar

Namn: Helene, Wallander & Beck
Hemsida: http://stadsflattarna.blogspot.se
Tidpunkt: 2012-08-27 13:15
Hej! Vad mysigt att ni snart skall få tillökning... stort LYCKA TILL!
Kul att läsa om att Messi är en redig kille

Kram på dig!

Namn: Anna & Jazz
Hemsida: http://kaxeojazz.se
Tidpunkt: 2012-07-10 17:12
TACK för allt arbete du (och övriga funktionärer) lagt ner för att få till en så trevlig sommarträff.

Namn: Bittan
Hemsida: http://www-bez-amis.se
Tidpunkt: 2012-05-08 20:15
GRATTIS till Messi´s 2:a bara på´t igen & tänk att proverfarenhet är också bra
KRAM/Bittan

Namn: Tone
Hemsida: http://flattenemine.com
Tidpunkt: 2012-05-07 18:35
Gratulere så mye med en 2.a.
Neste gang ja neste gang sitter det :-)

Stor klem til deg også på bursdagen til Zidane,

Kram

Namn: Lotta
Hemsida: http://www.friden.de
Tidpunkt: 2012-05-07 17:03
Stort GRATTIS till en fin 2.a.... tror ni klättrar ett snäpp till nästa helg
Och bara så du vet... vi tänker också ofta på din speciella Zidane

KRAM, ses om 2 veckor!

Namn: Charléne
Hemsida: http://flatcoatedkalix.webdon.nu
Tidpunkt: 2012-02-23 16:25
GRATTIS GRATTIS GRATTIS ,toppenfina poäng åsså

Namn: Ulrika och Russin
Hemsida: http://flatonline.at
Tidpunkt: 2012-02-19 17:26
Grattis till fina poäng och klassvinst i lydnaden!!

Namn: Lotta
Hemsida: http://www.friden.de
Tidpunkt: 2012-01-31 23:25
Grattis till en jääättefin tävling med Messi! Puma hade också en sån där mardrömsstart i sin debut då det blev omläggning 4 ggr.....puh
Nästa gång tar ni 1.an, vi håller tummarna för dig och din duktige kille!

Kram

Namn: Charléne
Hemsida: http://flatcoatedkalix.webdon.nu
Tidpunkt: 2012-01-29 16:15
Var tvungen att "nyfikna" mig .... Ett pris uppåt, TOPPEN , och duktiga duktiga killen som låg kvar DU gjorde helt rätt med den" lilla handen " . Kör så det ryker nu på nästa tävling , lycka till

Namn: Charléne
Hemsida: http://flatcoatedkalix.webdon.nu
Tidpunkt: 2012-01-23 13:31
Jamen 3e pris med en ny ung grabb och en massa runtomkring är väl ABSOLUT INTE dåligt . Jag säger då Grattis till debuten i Lkl 1. !!!
Vi har överhuvudtaget inte ens tränat något moment så nog är du flitig
MVH.

Namn: Tone
Hemsida: http://www.flattenemine.com
Tidpunkt: 2011-12-21 19:37
Vil ønske deg og dine
GOD JUL OG ET GODT NYTT ÅR.

Håper vi sees som planlagt i 2012

Stor kram

Namn: Carina o Tomas
Tidpunkt: 2011-12-21 15:20
*** GOD JUL och GOTT NYTT ÅR ! ***
önskar Straight Flush

01»

Denna gästbok är till för dig som vill dela dina tankar eller åsikter med andra, så ta och slå dig ner en stund och lämna ett avtryck i tiden.

 
 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S