Xavi: Flatcoat Arwen’s Frost

       

Jag och Zidane

                                                                  Zidane och jag  

 

  

 

 

 

 Jag och Messi 

2E1D6BCA-203A-4343-A061-95EC6A6770AD

 

Jag och Xavi

E12F12CE-200C-4F29-8084-816C1815DC7D 

  

 

Kontakt

  Mobil.nr 073-6312300

  Adress; Trädgårdsgatan 6

 36345 LAMMHULT

 elenor.rohlin@hotmail.com

 

Jag heter Elenor Rohlin och bor med min man och våra 3 barn i Lammhult, 4 mil norr om Växjö.

 Jag arbetar som idrottslärare på en F-6 skola i Vrigstad.

 Mitt stora intresse blev, när jag till slut lade ner mitt fotbollsspelande, hundar och hundsport. 

 Den här hemsidan är döpt efter vår första hund, Zidane. Han kom in i vårt liv efter att vi haft inbrott i vår villa.

 En vakthund skulle vi ha så vi köpte en flat.....så att den skulle kunna slicka ihjäl inbrottstjuvarna!

 Första besöket gjorde vi dock hos en Irländsk setter uppfödare (gillade färgen), men efter ett besök hos kennel Inkwells utanför Alvesta föll valet på flat coated retreiver. Det var givetvis den ständigt viftande svansen som gjorde det och att den är så allround. Sedan hade vi också sett en uppvisning där vi såg flattar apportera och tävla i lydnad. Så....

 ...utanför Lammhult finns Il Sanos kennel som då skulle ha valpar med den duktiga och ursnygga tiken Jackie. Pappa Scott var då en ung, lovande hane som visade sig vara en riktig vinstlott. Valparna i kullen blev både snygga och duktiga!!!

 Våren 2010 var det då dags för hund nummer två. Valet föll på en valp från kennel Comics i Karlstad. Vi ville återigen ha en hane och han fick självklart heta Messi, efter som världens bästa fotbollsspelare vid denna tidpunkt var Messi. (Likväl att det var Zidane som var världens bästa fotbollspelare 2003 då Zidane föddes.) Med både snygga och duktiga föräldrar så hoppas vi att även med Messi, hålla på med lite av varje, men framförallt med apportering och praktiska jakt.

2014 föddes sedan vår nya hund Xavi i norra Norge. Messi är fortfarande världens bästa fotbollspelare så nu faller valet av namn på Messis mittfältsmotor Xavi, som också spelar i Barcelona. Pappa till Xavi är Zidanes som Nacho, Polar Circus Ronaldo.mKänner mig så glad över att få tillbaka Zidanes linjer i den här hunden och även lite nya holländska linjer på mödernet. I januari 2015 kom så Xavi, Flat-coat Arwen´s Frost till oss. 

 Tyvärr fick Zidane lämna oss alldeles för tidigt hösten 2011 pga sjukdom. Du finns för alltid i våra hjärtan. 

 Vi sysslar med apportering, lydnad, utställning men framför allt familjeliv! Våra hundar är i första hand våra kära familjemedlemmar.

 

 

 

Besökare idag: 1
Denna månad: 32
Totalt: 51298